HOI, IK BEN BIANCA

Geboren in 1986 in het waasland. Mama van Enzo en samenwonend met mijn vriend in het Franstalige Mons/Bergen (België). Dieren mama van inmiddels overleden husky Luna, beaglemix Tosca en mijn lusitano paard Duques. 

Hondenmama

Hoewel er altijd honden in mijn leven geweest zijn begon mijn persoonlijke avontuur als hondenmama ergens begin mijn jaren als 20’er. Luna was mijn allereerste eigen hond. Alles begon bij haar. Ze was een rebelse en eigenwijze pup en puber. Nu ja, ze was eigenlijk gewoon een Siberische Husky, een Siberische Husky met een persoonlijkheid en een behoefte om gehoord en gezien te worden. Het duurde jaren voor ik haar eindelijk kon zien voor wie ze werkelijk was. In die zoekende jaren schakelde ik tevergeefs heel veel hulp in van verschillende trainers en coaches. Ik las ontelbare boeken en ik probeerde allerlei verschillende strategieën uit. Kortom, ik probeerde van Luna een gehoorzame hond te maken maar Luna had hier een andere mening over en bracht mij op een heel ander pad. Door haar vastberadenheid heeft ze me gebracht naar een pad waar emoties gezien en gevoeld mogen worden. Naar een pad waar je kan samenleven met je hond op een liefdevolle en veilige manier. Waar je eigenheid gevierd wordt waardoor er onvoorwaardelijkheid kan ervaren worden. 

Hondengedragscoach Dierencommunicatie Bianca Terug naar de essentie
Terug naar de essentie Dierencommunicatie Bianca

Maar onvoorwaardelijkheid mocht ik pas echt voelen en ervaren toen ik Tosca, mijn beaglemix adopteerde uit het asiel waar ik toen een medewerker was. Tosca kwam daar terecht als pasgeboren pup, samen met haar broertjes en zusjes toen ze gevonden werden in een plastic zak aan de locale supermarkt. Tosca is in een huiselijke omgeving met de papfles groot gebracht en ik voelde al snel dat zij het asiel nooit zou zien. Ik adopteerde haar want ik was verliefd op haar zachtheid! Zij is pure liefde en zij leerde mij wat onvoorwaardelijke liefde is. Luna is inmiddels sinds april 2023 een prachtige ster aan de hemel geworden na 15,5 jaar lief en leed te delen. Tosca die ondertussen ook al 13 jaar is verrijkt onze levens nog altijd met haar pure hart en vriendschap!

Hondengedragscoaching

Met dieren bezig zijn en met dieren werken heeft me altijd heel erg aangesproken maar door persoonlijke omstandigheden lukte het niet om deze studies te kunnen volgen.

Maar er zijn meer wegen die naar Rome leiden en mijn zoektocht naar antwoorden op het gedrag van Luna brachten mij uiteindelijk bij de opleiding “opvoeden van jonge honden en pups” bij Geert De Bolster Academy. Het was het begin van iets nieuws, iets moois. Ik volgde daarna ook zijn opleiding “Probleemgedrag bij honden” en de basis was gelegd.

Kort na deze opleiding besloot ik mijn hart te volgen en startte ik al snel in 2019 op in bijberoep als hondengedragscoach. Ik was gefascineerd door de inzichten tijdens de opleidingen waardoor er al snel nieuwe opleidingen volgde.

Zo volgde ik ook de opleiding van David Pithie, honden opvoeden vanuit verbondenheid en de 6-daagse training van de Engelse dierenarts-gedragsspecialist Amber Batson over agressie bij honden.

Stuk voor stuk waardevolle opleidingen, bijscholingen en trainingen die mij een heel ander beeld gaven over samenleven met honden dan dat we mainstream zien.

Paarden

Ik herinner het mij nog als gisteren. Ik was 7 jaar en we gingen de lokale manege bezoeken tijdens een opendeur. Mijn ogen konden niet geloven wat ze zagen, al die kinderen die paard aan het rijden waren. Ik twijfelde niet en zei al snel tegen mijn ouders dat ik ook wou gaan paardrijden. Zo gezegd, zo gedaan en je vond mij al snel wekelijks in de manege. Paardrijden als kind had iets bijzonders, iets helend, iets transformerend. Als kleine meisje op die grote paarden. Het werd een passie, een obsessie en in mijn slaapkamer vond je dan ook geen posters terug van “the backstreet boys” maar alleen maar van paarden.

Duques is een lusitano merrie en mijn eerste paard die ik kocht toen ze 2 jaar was. Ik ontmoette haar tijdens een werkstage tussen de paarden op stal Prinsenhof te Bredene. Hoewel ik weinig ervaring had met jonge paarden opleiden was ik op slag verliefd op haar. Ik dacht er allemaal niet te veel over na maar toen ik haar verhuisde kwam ik al snel tot het inzicht dat het niet zo makkelijk zou zijn als dat ik gedacht had. Ik had namelijk op de manege geleerd dat een dier doet wat jij vraagt en klaar is kees. Maar zo werkte het voor Duques niet. Een rollercoaster van ups en downs in de dingen die we samen doen. Ze brachten ons uiteindelijk tot waar we nu staan. Een partnership waar ruimte is voor emoties, oprechtheid en waar vertrouwen en samenwerking heel erg belangrijk is.

Intuitief communiceren

Communicatie is één van de belangrijkste bouwstenen voor het bekomen van een goede relatie. Voor mij staat oprechtheid en transparant zijn heel hoog in mijn prioriteitenlijstje van een goede communicatie.

Doorheen al mijn kennis opleidingen merkte ik dat ik heel erg vanuit mijn hoofd ging werken waardoor ik een heel groot stuk van mezelf niet herkende. Ik voel al sinds mijn kindertijd emoties van andere waardoor ik op een bepaald moment in mijn leven niet meer wist wat nu mijn emoties waren.

Hoewel ik heel erg onder de indruk was van mediumwerk geloofde ik dat dit een gave is die je bezit of niet bezit. Ik bezat die duidelijk niet, althans dat dacht ik. Tot ik bij Mirjam Diepenbrock terecht kwam en zij me vertelde dat iedereen dit kan leren. Ik twijfelde niet en ging meteen aan de slag met haar jaaropleiding. Ik ging fanatiek aan de slag in de praktijk waardoor ik al gauw meer dan 50 oefen-readingen mocht doen voor verschillende dieren. Honden, katten, paarden, papegaaien en zelfs leeuwen uit een rescue organisatie te Afrika kwamen aan bod.

Daarna volgde ik ook de jaaropleiding bij Symone Ottevangers.

De relatie met mijn eigen dieren is daardoor naar een diepere laag getransformeerd. Intuïtief communiceren vraagt naar continu een ontwikkeling binnen in jezelf. Steeds een laagje dieper. Het is een oneindig proces dat me helpt om heel veel oude stukken, patronen en geloofsovertuigingen om te buigen naar iets dat opnieuw kan bloeien. Ik hou ervan om mezelf iedere keer weer uit te dagen om in persoonlijke ontwikkeling te transformeren en te groeien naar de beste versie van mezelf.  

Scroll to Top